Gott, rent och rättvist. Nordhemskolans skolkök har fått ta emot ännu utmärkelse. Den här gången från Slow food Göteborg som uppmärksammar skolan för deras ekologiska matlagning från grunden och goda bemötande i restaurangen.

På Nordhemsskolan lagas 80 procent av all skolmat från grunden. Det finns alltid en dagens rätt, ett vegetariskt alternativ, en soppa och en stor salladsbuffé med mycket grönt. Dessutom jobbar man mycket med att gästerna – det vill säga eleverna – ska trivas.

Viktigt att gästerna trivs
Som första skola i Sverige har nu Nordhemsskolans restaurang Skolsmak fått ta emot ett pris från organisationen Slow food, vars ledord är gott, rent och rättvist.

− Vi tycker att det är viktigt att våra gäster trivs. Vi lagar mycket ekologiskt och har olika teman eller tillställningar när det är högtider, säger köksansvariga Eva Aulie-Jansson.

Tidigare har Nordhemsskolan tagit emot bland annat priset ”Årets stjärnrestaurang” från Skolmatens vänner.