Klass 6 i Nytorpsskolan i Göteborg var bäst av alla i den lokala upplagan av Energispaningen, en tävling för att öka elevernas energimedvetande. 21 klasser i Göteborg, Partille och Öckerö deltog.

Andra pris gick till klass 6A Skagerack i Oscar Fredriksskolan och även tredjepriset gick till göteborgselever, klass 4 på Böskolan.

Nytorpsskolan och Böskolan gick också vidare till den regionala tävlingen i Västra Götalands och Hallands län. Där kom de på en delad 4:e plats

15.000 har energispanat sen 1999

I årets upplaga av Energispaningen fick alla klasser komma till Universeum, där gymnasieguider inspirerade eleverna i olika specialgjorda energistationer. Sedan har de fortsatt energispaningsarbetet i klasserna. Deltagande klasser har skapat varsin affisch som visar elevernas tankar kring energi och hur man kan använda energi mer hållbart i framtiden.

Energispaningen vänder sig till elever i årskurs 4-6. Tävlingen har pågått sedan 1999 och lockat över 15.000 elever att på ett roligt och kreativt sätt öka sitt energimedvetande.

Lokalt i Göteborg, Partille och Öckerö arrangeras tävlingen av Konsument Göteborg och dess energirådgivare.

– Det är väldigt spännande att se elevernas tankar om framtida energianvändning och hur man kan minska klimatpåverkan, säger Markus Lundborg, energirådgivare vid Konsument Göteborg.