Blev succé i fjol. En gång ville någon ha det på sina väggar – nu är det kasserad konst. Kretsloppsparken Alelyckan får varje år in massor av oljemålningar, akvareller, affischer, statyer och broderade tavlor. På lördag den 19 maj draperas hela parken med hundratals konstverk och allt är till salu.

Efter förra vårens succé väljer Kretsloppsparken att arrangera en konstutställning även i år.

– Då kom tusen personer och vi sålde mellan 400 och 500 konstverk, ungefär hälften av det som ställdes ut, säger Pål Mårtensson, samordnare på kretsloppskontoret.

Konst överallt
Nu får göteborgarna en ny chans att fynda konst av varierande slag – allt från drivvedstavlor till oljemålningar med guldram. Närmare tusen konstverk kommer finnas uppsatta på området, både utanför och i byggnaderna.

– Besökarna får räkna med att hitta konst på oväntade ställen. Även de som är ute efter dörrar och fönster exponeras av utställningen, säger Pål Mårtensson.

Konstrundan vänder sig också till dem som bara vill betrakta utan att köpa. Kasserad konst väcker många funderingar.

Från utvald till ratad
– Någon har en gång köpt tavlorna, tyckt de var fina och hängt dem på sina väggar. Nu vräks de i väg som skräp, vid dödsbon är det få som bryr sig om vad konsten kan ha betytt, säger Pål Mårtensson.

Klockan 10 lördagen den 19 maj öppnar utställningen på Kretsloppsparken Alelyckan. Parken har öppet fram till 15.

– Om vädret tillåter fortsätter utställningen även under söndagen, säger Pål Mårtensson.

2C92.jpg

Konsten hängs på alla möjliga ställen i Kretsloppsparken. Foto: Pål Mårtensson