Klimathotet i fokus på sopplunch i Älvrummet. Den som bor nära havet lever också med risken för översvämningar. Klimathoten står i fokus när årets första sopplunch arrangeras i Älvrummet på torsdag den 12 februari.

Närheten till havet för i de allra flesta fall med sig fördelar. Många gånger kan också den historiska förklaringen till stadens läge och existens sökas just i vattenkontakten.

Men vid sidan av alla fördelar finns också ett ständigt närvarande hot om en stigande vattennivå och förödande översvämningar. Hur förbereder vi oss inför en sådan situation, och hur ser egentligen stadens pågående klimatarbete ut?

Portar i älvmynningen kan ge skydd
Det är frågor som kommer att avhandlas när Ulf Moback, Anna Svensson och Peter Krahl Rydberg guidar Älvrummets besökare på torsdagens sopplunch.

Soppgästerna kommer att få veta mer om stadens klimatprogram, hur yttre portar i älvmynningen kan ge skydd, och på vilka sätt göteborgarna själva kan medverka i det förebyggande arbetet.

Tid: 11.45-12.45 torsdagen den 12 februari. Föranmälan via länk nedan. I mån av plats kan det också finnas möjlighet att spontant slinka in och lyssna.