Start för safari. Intresset för att handla secondhand är stort i Göteborg. Det finns cirka 125 vintage- och secondhand-butiker i närområdet. Den 1 april är det också dags för en ny upplevelse: secondhand-safari.

I Göteborg finns allt från exklusiv vintagebutik till osorterad loppis. Det finns också initiativ där det går att hyra, byta, låna, dela ge och få produkter. Emelie Norberg, som är finalist till priset Sveriges second hand-profil, är regelbunden besökare i Göteborg.

– Göteborg är en av mina favoritstäder i Europa när det kommer till secondhand och vintageutbud.Staden gör det enkelt att välja secondhand i första hand.

Secondhand-safari

Vid fyra tillfällen i år går det att följa med på en secondhand-safari i Göteborg. Guide är Theresa Skjolden, greenfluencer och hållbar stylist, och safarin går genom Göteborgs bästa utbud av vintage- och secondhandbutiker.

– Guideturen består av fem timmars hållbar shopping, stilråd och andra tips. Allt för en mer medveten shopping, samtidigt som det är lyx både för plånboken och planeten.

Det är secondhand-safari på följande lördagar: 1 april, 13 maj, 10 juni och 16 september. Se länk nedan för mer information.