Två sjätteklasser från Toleredsskolan på Hisingen vann första och tredje pris i årets lokala upplaga av Energispaningen. Andrapriset kammades hem av Böskolans klass 4. Förstapristagarna fick beskedet på fredagen och firade med glassfest i klassrummet.

Energispaningen är en tävling på temat energi, som vänder sig till elever i årskurs 4-6 i Västra Götalandsregionen och Hallands län. Konsument Göteborg arrangerar även en lokal deltävling där i år sammanlagt 35 klasser deltog. I år firar dessutom Energispaningen tio år.

Vinnande affisch med jordglob

Det är i den lokala delen av tävlingen som Toleredsskolans klass 6B:1 har fått ta emot första pris för sin affisch föreställande en jordglob med ett svettband av flaggor.

− Eleverna är jätteglada och jag känner mig nöjd. Alla elever har varit med och arbetat med vårt bidrag. Det är verkligen hela gruppens affisch, säger Malin Ullerstam, som är klassföreståndare för klass 6B:1 på Toleredsskolan.

Bio och pengar

Priset består av biobiljetter, tröjor och diplom. Dessutom fick klass 6B:1 på Toleredsskolan en fjärdeplacering i den regionala Energispaningen och vann då 1.000 kronor till klasskassan.

Samtidigt kom förstapristagarnas parallellklass, klass 6B:2, på en lokal tredjeplacering.