Träffa en ekologisk bonde, klättra på drickabackar, rid på en åsna eller prata med en politiker! På lördagen blir det miljöfest med brett anslag på Kvilletorget, i regi av Lundby stadsdelsförvaltning.

Miljöfesten bjuder på mycket nöjen för barn och vuxna, men också möjligheter till samtal med politiker och kommunens anställda om miljö-, hälso- och samhällsfrågor.

Ekologiskt kött och naturkosmetika

Lundby Mobility Service och Hisingens bilkooperativ finns på plats och informerar om bilpool, cykel- och kollektivtrafik i Lundby. En sjukgymnast visar dansinspirerande träning och på torget finns också en ekobonde som säljer ekologiska köttvaror direkt från kylbilen. Man kan också köpa naturkosmetika och ekologiska hygienprodukter.

Flera lokala föreningar och verksamheter visar upp sig på miljöfesten, till exempel Backa Teater, Hisingens bibliotek och ”Världen i våra händer” som säljer indianska föremål.

Utställning om planerna för Backaplan

Det blir även loppmarknad, lotterier och underhållning från scenen med bland andra Götaverkens Manskör, Kulturskolans elever samt Josefinas Trolleritoner för de minsta barnen. Alla barn får också vara med och göra en 25 meter lång målning.

Lundby SDF arrangerar miljöfesten tillsammans med Kvilletorgets företagarförening och Fastighetsägare Centrala Hisingen (FHC). I FHC:s lokal visas en utställning om utbyggnad som planeras runtom i Kvillestaden. Det gäller Backaplan, längs Kvillebäcken och Gustaf Dalénsgatan. Här ska Lundbybor kunna lämna synpunkter och få svar på frågor om utbyggnadsplanerna.

Miljöfesten pågår kl 10-14 på Kvilletorget.