Ewamarie Herklint får Miljöpriset 2010 för sitt engagemang kring Slottsskogens historia och framtid. Det är femte året i rad som park- och naturnämnden delar ut priset.

Ewamarie Herklint har lång professionell erfarenhet av arkitektur och kulturvård. Sedan många år tillbaka har hon också intresserat sig för Slottsskogens historia, nutid och framtid.

Kartbild inspirerade

Den pågående utställningen ”Göteborgs gröna hjärta” är ett direkt resultat av detta engagemang. Ewa Herklint fick idén när hon tittade på kartbilden över de gröna områdena kring Naturhistoriska museet och såg att formerna bildade ett grönt hjärta.

I utställningen samarbetar park- och naturförvaltningen med Naturhistoriska museet och Botaniska trädgården för att gemensamt marknadsföra sina aktiviteter. ”Göteborgs gröna hjärta” pågår fram till 20 september.

Prisutdelning på Slottsskogens dag

Ewa Herklint får Miljöpriset för ”kunskapssamlande och kunskapsbärande insatser för vår gemensamma miljö. Genom hennes genuina intresse och engagemang för Slottsskogens historia, nutid och framtid, har hon försett park- och naturförvaltningen med ovärderlig information baserat på forskning och med utgångspunkt i natur, kultur och hälsa”.

Priset på 10.000 kronor delas ut på Slottsskogens dag den 13 maj. Utdelningen sker klockan 13 i Smålandsstugan i Slottsskogen.