Hållbart vårtecken. Städbåten M/S Ren-Ström är tillbaka. Som ett säkert vårtecken kastade hon loss från Lejontrappan i veckan. Varje säsong samlar M/S Ren-Ström in 10 ton skräp från Göteborgs kanaler.

Från april till oktober städar M/S Ren-Ström i stadens kanaler flera gånger i veckan och samlar in sammanlagt 10 ton skräp. Det som plockas upp körs till avfallsverket i Sävenäs och blir energi som värmer upp Göteborg.

– Satsningen på M/S Ren-Ström är ett utmärkt exempel på hur vi genom att jobba tillsammans kan bidra till en renare stadsmiljö och en mer hållbar stad för alla göteborgare, säger Lena Dalerup, VD på Innerstaden Göteborg.

Drivs av solenergi
Premiärturen skedde i anslutning till den traditionella städmorgonen ”tour de skräp”, då politiker, handlare, fastighetsägare och tjänstepersoner runt i city går och plockar skräp tillsammans.

M/S Ren-Ström är en elbåt som drivs av förnybar solenergi. Hon bemannas och sköts av Park- och naturförvaltningen i Göteborg med stöd av Innerstaden Göteborg, Göteborg Energi och Stena Line.