Under Framtidsveckan kan du också gå en ljud- vandring och lyssna på stadens ljud och oljud. Foto: Erik Bäck

En av många programpunkter för hållbarhet. I spelet Future Happiness Challenge vinner den spelare som är lyckligast. Och enligt forskarna blir man det av sådant som inte förstör miljön, som relationer och hälsa. Tillfälle att prova spelet kommer att finnas under Framtidsveckan 5-11 oktober.

Spelet är främst tänkt som ett digitalt läromedel och går ut på att reflektera över sina livsstilsval. Det är särskilt anpassat för gymnasieungdomar, men kan funka i alla åldrar.

− Genom spelet hoppas vi att på ett lekfullt sätt kunna ge eleverna nya insikter om den klimatomställning vi står inför, säger Pernilla Hellström på miljöförvaltningen i Göteborg.

Under Framtidsveckan, ett arrangemang av Studiefrämjandet där Göteborgs Stad deltar i flera programpunkter, finns chansen att spela Future Happiness Challenge. Den som vill prova kan ta sig till Frilagret och evenemanget Ung omställning tisdag den 6 oktober.

Guidad tur till stadens ljud
Vill man hellre ta en promenad kan man gå på Framtidsveckans ljudvandringar. Det är miljöförvaltningen som står bakom och uppmuntrar till att lyssna till de ljud – och oljud – staden har att bjuda på. Vandringarna äger rum i Linné och Haga, Centrum och Angered.

Andra exempel på Framtidsveckans programpunkter är föreläsning om kollaborativ ekonomi, temakväll om social hållbarhet och aktivitetslördag med GreenhackGBG.
Framtidsveckan äger rum i Göteborg för andra året i rad. Invigningen är på måndag den 5 oktober klockan 16.00 vid Göteborgsoperan.