Involverar unga i klimatfrågan. Solceller på alla tak. Vertikala odlingsträdgårdar. Fossilfria transporter. Dagens unga bär på många bra idéer och nu vill miljöförvaltningen ta del av deras inspirerande tankar. I veckan kommer det årliga eventet we_change till Göteborg.

Klimatfrågan engagerar ungdomar och i Göteborg arbetar miljöförvaltningen aktivt för att involvera allt fler unga i debatten.

– Vi stöttar projektet för att det är en unik möjlighet att lyssna till de ungas tankar och inspireras av deras lösningar. Vi är mycket glada att vara lokal partner nu när turnén kommer till Göteborg, berättar Anna Wenstedt, miljöutredare på miljöförvaltningen.

we_change är ett årligt event och Sveriges största hållbarhetssatsning för unga, då totalt 10 000 ungdomar tar del av turnén. Visionen är att unga människor, genom sin potential, ska känna att de kan förändra världen till det bättre.

Eventet drivs av Ungdomar.se och under turnén i Svergie får gymnasieelever ta del av föreläsningar och workshops för att inspireras och engageras i ämnet.

På kvällen den 27 mars blir det också paneldebatt för allmänheten, med representanter från kommun, näringsliv och organisationer och en workshop kring hur unga kan påverka och hur deras handlingskraft tas tillvara.