Burgårdens utbildningscentrum ska på tisdag visa upp sitt miljöarbete för ett 20-tal japanska studenter som då kommer på besök. De japanska ungdomarna har vunnit en stor uppsatstävling om miljö som Volvo ordnat och där priset var en resa till Göteborg och Stockholm.

De tjugo pristagarna plockades ut bland över 40.000 bidrag som kom in till uppsatstävlingen i Japan.

– Elever som läser miljöinriktning här på Burgården har läst de japanska elevernas uppsatser och ska ha en diskussion med dem kring det. Vi har ju liknande miljöproblem här, säger Carina Svensson, biologilärare på Burgården.

Bidrar till bok

– Vi jobbar ganska mycket och har jobbat länge med miljöfrågor. Vi försöker till exempel få in mycket KRAV-märkt mat i skolrestaurangen så husmor ska berätta om detta.

Burgårdens utbildningscentrum jobbar sedan i fjol efter en miljöpolicy med målet att bli en miljöskola enligt de kriterier som myndigheten för skolutveckling har satt upp.

Elever från samhällsprogrammet har också varit med och bidragit till den bok som ges ut av skolutvecklingsenheten i samband med den stora konferensen om hållbar utveckling som hålls i Göteborg i maj.