Fyra finalister till Göteborg Energis stipendium. Flexibla trailers, grillning med biokol, effektiva databas-servrar och optimerad elförbrukning. Det är kandidaterna till Göteborg energis hållbarhetsstipendium Tänk:Om i kategorin Folkets röst. Var med och rösta fram vinnaren på webben.

Göteborg energi vill stötta och uppmuntra människor som gör verklighet av sina hållbara idéer. Tänk:Om-stipendierna delas ut i två kategorier; Juryns val och Folkets röst. I Folkets röst går det att rösta till och med den 7 november.

Fyra projekt

De här fyra projekten tävlar om folkets röst:

  • Multipurpose trailer handlar om vikbara tankar för flytande eller torrt gods inuti en trailer. Det gör att en trailer inte behöver gå tom tillbaka efter en transport.
  • Green carbon technologies som erbjuder ett helt nytt sätt att grilla. Lokal biomassa, till exempel trädgårdsavfall, som bränsle i stället för grillkol.
  • Insero vars mjukvarulösning gör att databas-servrar kan bli upp till 160 procent snabbare med samma hårdvara. Det minskar behovet av energi för att driva och kyla.
  • Grid enforcer som optimerar kundernas elförbrukning och samtidigt förstärker Sveriges elnät.

Hållbarhetsstipendiet är en del av Göteborg energis initiativ #hållbaraihop. Stipendiaterna kan få upp till 200 000 kronor i stöd. Vinnarna presenteras på en prisutdelning den 23 november.