Kom med förslag i namntävling! När hållbarhetsevenemanget Framtidsveckan i år ska ta steget ut från Göteborg till Västra Götalandsregionen lämnar veckan också sitt gamla namn bakom sig. Men vad ska den heta? Det är ännu inte bestämt – och alla som vill kan komma med förslag!

– Folk får tänka helt fritt om namnet, men det får gärna signalera att vi ska lösa hållbarhetsproblem tillsammans och en kärlek till planeten, säger Elinor Askmar på Studiefrämjandet.

Vinnaren får inget pris i traditionell bemärkelse, berättar hon, men däremot ära och berömmelse och förhoppningsvis också en årlig påminnelse om att hen genom sin kreativitet bidragit till ett återkommande hållbarhetsevenemang.

 – Hållbarhetsveckan är ett långsiktigt projekt, så förhoppningsvis gör man ju något som kommer leva kvar. Vi kommer också att synliggöra den som skickat in förslaget, säger Elinor Askmar.

”Folkbilda och lyfta”
Framtidsveckans syfte är att sätta fokus på positiva saker som görs på lokal nivå för ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet.

– Tanken är att både folkbilda och lyfta fram aktörer som på olika sätt arbetar med hållbarhet, och också hjälpa dem hitta varandra och skapa nya samarbeten, säger Elinor Askmar.

Årets tema – biologisk mångfald
Evenemanget drogs i gång av Studiefrämjandet 2014, och sedan dess har fler aktörer – bland annat Göteborgs Stads Greenhack GBG och Win win Gothenburg sustainability award – hakat på. Och inför årets vecka breddas alltså Göteborgsarrangemanget ytterligare till att omfatta hela Västra Götalandsregionen.

 – I år har vi det övergripande temat biologisk mångfald – samma tema som årets Win win Gothenburg sustainability award. Men andra teman är också välkomna så länge det finns en koppling till hållbarhet, säger Elinor Askmar.

Framtidsveckan – eller vad den nu kommer att heta framöver – arrangeras Studiefrämjandet tillsammans med flera olika verksamheter inom Göteborgs Stad.