64 000 barn städade sin närmiljö. Lisebergsbesök för hela klassen, fika i nyöppnade Positivparken, guidad tur i Slottsskogen och leksakspaket. Det låg i potten för tävlingen som pågått under våren och som nu över 120 förskolegrupper och grundskoleklasser i Göteborg har att se fram emot.

Under hela april städade 64 000 barn runt sina skolor och förskolor runtom i hela Göteborg. De fick också lära sig mer om källsortering och nedskräpning.

– Det viktigaste med skolornas och förskolornas vårstädning är att barn och ungdomar lär sig att göra och tänka rätt. Här är det lärarna som jobbar hårt tillsammans med sina elever för att sedan gå ut i naturen och se hur det kan se ut när man gör fel, berättar projektledare Marie Falk.

Alla får en vattenflaska
De klasser och grupper som deltog i tävlingen har bidragit med flera hundra bidrag – bland annat texter, dikter, filmer, böcker och collage. Klass 4A på Franska skolan ordnade till exempel en miljöfestival med låtar om nedskräpning. Vinnarna finns i listan på länken nedan. Dessutom belönar Trygg, vacker stad alla som deltagit med en vattenflaska som tack för hjälpen.