”Unik i sitt slag”. Musikfestivalen Way out west i Göteborg har utsetts till Årets entreprenör på Återvinningsgalan. Priset delas med återvinningsföretaget Renova.

Way out west, som ordnas i Slottsskogen i augusti varje år, har växt till en av Nordens största musikfestivaler sedan starten 2007.

– Det är så klart en ära att vinna det här priset. Återvinning och avfallshantering är ett av en handfull viktiga stödben i vår verksamhet som en hållbar evenemangsaktör, säger Niklas Lundell hos festivalarrangören Luger.

Har arbetat på alla fronter
Renova har varit Way out wests partner kring avfall och återvinning sedan starten för sju år sedan.

Juryn som belönade Way out west konstaterar att festivalens ledning arbetat på alla fronter för att minska användningen av resurser och energi, till exempel genom vegetarisk mat och färre transporter.

”När det gäller återvinning och avfallshantering är festivalen unik i sitt slag, det vittnar alla de internationella studiebesöken om. Tillsammans med en duktig partner i avfallshanteringen kan den skötas korrekt och miljöriktigt”, skriver juryn.

Fick pris i Holland i januari
Återvinningsgalan anordnas av tidningen Recycling och Miljöteknik årligen sedan 2007.

WoW har fått liknande priser tidigare. I januari i år belönades WoW, i kamp med andra festivaler i Europa, med ”The Green Operations Award” vid en gala i nederländska Groningen.