Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Miljö & kretslopp

[Publicerad 2002-02-12]

Miljöinformation i radio på flera språk

På onsdag startar radioprogrammet ”Kunskap om vår miljö” som tar upp miljöfrågor på flera språk i Närradion i Göteborg. Programmet kommer att ta upp frågor som varför det är bra att källsortera, varifrån vattnet i kranen kommer och hur du kan minska risken för fukt och mögel i din lägenhet.

”Kunskap om vår miljö” sänds varje vecka klockan 11 på 103,1 MHz och samsas bland annat med närradioprogrammen Studentradion, Radio Plus och Bergsjökanalen. Första programmet är på svenska och senare under veckan sänds översättningar på kurdiska, turkiska, persiska och arabiska. Eritreanska föreningen kommer även att sända miljöinformationen på tigrinniska.

Serien kommer att handla om allt ifrån vatten, kemikalier, miljömärkning och livsmedel till luftföroreningar, tobak och konsumentfrågor. Radiosatsningen är ett samarbete mellan Miljöförvaltningen, Kretsloppskontoret, Agenda 21 Göteborg och Konsument Göteborg och är ett nytt sätt att nå ut med miljöinformation.

Programmen görs i samarbete med föreningen Radio & TV Klubb 93. Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Hjällbobostaden, Poseidon och Hyresgästföreningen i Väster stöder satsningen eftersom många av frågorna berör boendet och det finns ett gemensamt intresse av att få ut information i dessa frågor.

Till varje program finns ett informationsblad på svenska, kurdiska, persiska, turkiska och arabiska. Informationsbladen kommer att läggas ut på Kretsloppskontorets och Miljöförvaltningens webbplatser.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Inriktningsbeslut för stadsutveckling på Backaplan, detaljplan för vård och bostäder vid Fjordvägen i Askim och ansökan om att Göteborg ska bli en UNESCO City of Literature var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 13 mars. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 21 februari

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling