Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-05-14]

Minivarv för de yngsta när Göteborgsvarvet löper genom stan

  • Foto: Ted Olsson

  • Foto: Ted Olsson

Tävling och familjefest på Milleniumplatsen. Efter 250 meters löpning får de yngsta medalj, samtidigt som de vuxna löparna i Göteborgsvarvet kämpar sig upp för Avenyn strax bredvid. På lördag är alla barn mellan noll och sex år välkomna att springa Minivarvet på Milleniumplatsen vid Stora Teatern.

Det är andra året i rad som Minivarvet anordnas i centrum, men i år har det flyttat över gatan till Milleniumplatsen. Precis som tidigare pågår det stora varvet medan de yngsta får visa sina krafter i det 250 meter långa loppet.

– Minivarvet på Milleniumplatsen pågår parallellt med Göteborgsvarvet och är ett sätt att bidra till folkfesten. Det ger barnen en möjlighet att vara med och blir en aktivitet när familjerna är ute och tittar, säger Birgitta Olausson, marknadskoordinator hos arrangörerna Göteborg Energi, som också är samarbetspartner till Göteborgsvarvet.

Medalj, t-shirt och ekologisk banan väntar vid målet
I Minivarvet är alla barn noll till sex år gamla välkomna att springa en kvarts kilometer och vid målet väntar medalj, t-shirt och en ekologisk banan.

– Vid premiären i fjol sprang runt 400 barn. I år har vi gjort mycket mer reklam, så nu hoppas vi på dubbelt så många.

De 50 första barn som tar med sig en teckning på sig själv när hen springer bjuds på startavgiften. Även den som inte springer kan bidra genom att tillverka sin egen uppmuntrande skylt och heja på de andra löparna. Det går också att få en tuff ansiktsmålning och för att få igång stämningen ytterligare uppmuntras till dans till musiken från Mr DJ.

Parallellt med Minivarvet på Milleniumplatsen anordnas också som vanligt Minivarvet i Slottsskogen under lördag och söndag.

 

Film från Minivarvet 2018:


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling