Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2018-05-15]

Minivarvet avgörs för första gången i Bältesspännarparken

Familjefest för de allra minsta.Foto: Göteborg Energi.

Folkfest för de yngsta. Minivarvet för de allra yngsta löparna kommer som vanligt att springas i Slottsskogen under både lördag och söndag – men nytt för i år är att det också kommer att springas mitt i staden. Bältesspännarparken förvandlas till löpararena i miniatyr på lördagen.

250 meters löpning och i slutet av loppet väntar medalj, t-shirt och ekologisk banan. Minivarvet lockar varje år mängder med barn till den stora grönytan i hjärtat av Slottsskogen. I år är första gången som samma lopp avgörs även mitt i centrala staden.

– Det är väldigt roligt att barnen kommer att springa alldeles intill avenyn samtidigt som Göteborgsvarvet avgörs. Det kommer att vara fullt med folk och säkert härlig stämning, säger Anna-Stina Spetz hos Göteborg Energi, som är samarbetspartner till Göteborgsvarvet.

DJ och speaker
Området runt fontänen blir till en löpararena i miniformat.

– Det är ju en riktig folkfest med Göteborgsvarvet och det är roligt att låta de allra yngsta vara med också. Det blir en stor scen med DJ och speaker som kommer att kommentera både det som sker i Minivarvet men också i det stora Göteborgsvarvet.

Minivarvet i Bältesspännarparken är öppet mellan klockan 13.00 och 17.00 på lördag. Barn mellan noll och sex år är välkomna att springa och det behövs ingen föranmälan.

Pengar till friidrottsförbundet
Det kostar 80 kronor att vara med och det betalas med Swish på plats. Alla pengar går till Göteborgs Friidrottsförbund. I Slottsskogen går det att springa både under lördag och söndag.

– Det kommer att vara massor med aktiviteter i området. Barnen kan göra heja-skyltar för att heja på alla löparna. Det kommer att bli medaljutdelning uppe på scenen och alla som är med är och ska känna sig som vinnare.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling