Gamla Ullevi har alltid varit en av Sveriges bästa fotbollsarenor, och kommer alltid att vara det.

För det första så spelar Sveriges stolthet där, IFK Göteborg. För det andra så är det en bra arena med både ståplats och sittplats. För det tredje så har i alla fall Blåvitt en ruskigt bra publik, Änglarna Göteborg – vad ska man säga, bättre klack är svår att hitta.

Det är nästan jämt bra stämning på Blåvitts hemmamatcher men när dom spelar dåligt kan publiken bua ut dom, men det är inte ofta det händer. Publiken skulle också kunna sitta ännu närmre planen för att det skulle bli ännu
bättre stämning.

Arena från 1916
482A.jpg
Gamla Ullevi byggdes 1916. Arenan rymmer 16.007 personer varav 6.000 är sittplatser. Det är inte bara ett lag som spelar där, utan det är även GAIS och ÖIS och man kan diskutera om dom har där att göra.

Det har kommit tre-fyra förslag på att Gamla Ullevi skulle byggas om. Ett av förslagen skulle innebära att man bygger en stor inomhusarena med konstgräs och med läktare som rymmer 20.000 personer. Ett annat är att man river hela Gamla Ullevi och bygger en ny arena vid Valhalla, där det redan finns en plan. Ett tredje alternativ som finns är att man river läktaren på Gamla Ullevi och sedan bygger en ny läktare som ligger närmre plan och som är i gammaldags design. Men det är bara förslag än så länge, inga beslut är ännu fattade.

Själv tycker jag att man ska låta arenan ligga där den ligger, men det skulle inte skada om man fräschade upp läktaren lite grann.

Under vinjetten ”Mitt Göteborg” skriver elever från Munkebäcks- gymnasiets och Studiums medie- och kommunikationsutbildningar.
Dessa skribenter har stor frihet vad gäller ämnesval och upplägg på artiklarna. Materialet är fristående från nättidningen Vårt Göteborgs nyhetsinnehåll.