I Nordstan kan man shoppa, äta, umgås och ha roligt. Där finns allt för alla åldrar. Förutom alla caféer och restauranger finns det 150 affärer. Mina favoriter är småbutikerna för heminredning och modekläder.

Östra Nordstan ligger i centrala Göteborg på en mycket stor yta – 60 000 kvadratmeter. Det började byggas 1967 och var färdigt 1972. Nordstan är norra Europas största inomhuscentrum. Med sina 6.000 anställda är det en av Sveriges största arbetsplatser. Varje dag passerar 70.000 människor genom Nordstan.
5098.jpg
Det bästa är att det ligger inomhus. Det är så mysigt att gå omkring där när det är dåligt väder. Vid alla högtider utsmyckas det, vilket ger en härlig känsla. Eftersom det är så stort känns det öppet och den översta shoppingvåningen ramas in av små restauranger i form av en stor balkong. Designen är annorlunda och modern med höga väggar. Det finns utgångsdörrar vid varje hörn. Och i mitten är det alltid någon form av underhållning som till exempel musik, dans, utställningar och även massage.
6FAC.jpg
Dessutom är det praktiskt och bra att det ligger nära det mesta, som till exempel bussterminalen och Centralstationen. En annan sak som är bra är de nya rulltrapporna som har byggts.

Jag har många glada minnen från Nordstan, bland annat med mina vänner och min familj. Vi äter ofta där när vi träffas. Det jag minns mest av Nordstan är dock julen. Det är det enda stället som ger en så härlig julstämning. Då är det verkligen vackert. Många av dem jag frågat har samma åsikter om Nordstan som jag. Men vissa tycker att det kan vara lite störande med allt folk och de långa köerna till kassor med mera.

Under vinjetten ”Mitt Göteborg” skriver elever från Munkebäcks- gymnasiets och Studiums medie- och kommunikationsutbildningar.
Dessa skribenter har stor frihet vad gäller ämnesval och upplägg på artiklarna. Materialet är fristående från nättidningen Vårt Göteborgs nyhetsinnehåll.