En mässa med 300 affärsidéer ska ge inspiration och öka nyföretagandet i Angered. Idémässan, som pågår 8-9 april, vill visa möjligheterna med att starta eget och dessutom ge besökarna chans att knyta affärskontakter och konsultera företagsrådgivare.

Det är Företagsutveckling Angered som arrangerar den unika Idémässan. Tanken är att stimulera fler att våga starta eget.

”Ska ses som skisser”

– Det är ett intressant alternativ för många som har svårt att matcha sin kompetens med vad som efterfrågas på den ordinarie arbetsmarknaden, säger Dragan Sako, informatör på Företagsutveckling Angered.

Mässan innehåller bland annat en affärsidéutställning. 300 affärsidéer inom olika branscher visas upp, de flesta hämtade från Dragan Sakos böcker, ”200 affärsidéer – för dig med litet kapital” och ”100 smarta affärsidéer för unga”.

– De ska ses som skisser att inspireras av och kanske bygga vidare på. Men det är inga färdiga företagsidéer som visas – det behövs en ordentlig affärsplan för att lyckas. Förhoppningsvis kan utställningen leda till ett första steg i en egen starta eget-process, säger Dragan Sako.

Framgångsrika entreprenörer berättar

På programmet finns också fyra miniseminarier där framgångsrika entreprenörer berättar om hur de lyckats förverkliga sina affärsidéer. En av dem är Hamid Raziullah som säljer datorer över hela landet men har Angered som bas.

Båda dagarna kommer också IFS Rådgivningscentret Angered att presentera sin verksamhet och ge råd till alla invandrare som funderar på att starta eller redan driver företag.

Fotnot:
Företagsutveckling Angered har funnits sedan 2007 och är en del av Business Region Göteborg som arbetar för att stärka och utveckla näringslivet i Göteborgsregionen. Idémässan pågår 8-9 april mellan klockan 11 och 19 på Spadegatan 9 i Angered.Gratis entré.