44 fartyg väntas till Göteborg. Aida Cara är först ut när kryssningssäsongen börjar i Göteborgs Hamn i morgon långfredag. 44 fartyg med cirka 60 000 passagerare är bokade för att lägga till i Göteborg i år.

2017 är sista säsongen som kryssningsfartyg kan lägga till i Frihamnen, från nästa år blir Stigbergskajen ny terminal med det nygamla namnet Amerikaterminalen.

”Vackra anrika Amerikaskjulet återuppstår”
– Läget är perfekt för kryssningsturismen, med gångavstånd till mysiga stadsdelar som Majorna, Linné och Haga, eller en kort resa med kollektivtrafik eller utflyktsbussar till centrum. Dessutom kommer mottagandet av turisterna bli genuint och av mycket hög kvalitet då vackra och anrika Amerikaskjulet återuppstår som passagerarterminal, säger Jill Söderwall, affärsområdeschef för kryssning på Göteborgs Hamn AB.

Totalt väntas 44 kryssningsfartyg besöka Göteborg i år, vilket är tio fler än förra året. Förutom Aida Cara kommer bland annat också Norwegian Getaway som med sina 4000 resenärer är det största kryssningsfartyg, mätt i antal passagerare, som någonsin anlöpt Göteborg.

Andra sevärdheter är tyska Mein Schiff 6, som sjösätts i Hamburg i maj. Kryssningssäsongen slutar den 9 oktober, men det kommer också två fartyg i december.