Med en tillväxt på 202 procent på fyra år är komponent-tillverkaren NovAseptic AB årets bästa tillväxtföretag i Göteborgsregionen. Det tillkännagavs på torsdagen på den årliga Tillväxtdagen. Årets uppstickare är Hotell & Fartygsinredning AB som tillverkar och inreder fartyg vid renoveringar och ombyggnationer.

Sex företag var nominerade till de två priskategorierna. NovAseptic som tillverkar nyckelkomponenter till bland annat läkemedels- och livsmedelsindustrin har haft 202 procents tillväxt och gått från tio till 36 anställda på fyra år.

– Just i år känns den här manifestationen extra rolig eftersom flera rapporter visar att Göteborgsregionen är Sveriges tillväxtmotor just nu, säger Lennart Olausson, vd på Business Region Göteborg AB.

Tillväxtdagen lockade runt 300 deltagare till Eriksbergshallen. Årets tema var tillväxtens rebeller. Bland annat berättade företag som West Air Sweden, Recepta, NMCT och Tele2 om varför de gick mot strömmen.

Tillväxtdagen arrangeras av konsultföretaget Ahrens Rapid Growth och näringslivsbolaget Business Region Göteborg, BRG. BRG är ett regionalt bolag som representerar 13 kommuner i Göteborgsregionen.