För fjärde gången i ordningen hölls på torsdagen Tillväxtdagen i Göteborg. Det är en inspirationsdag för företagare med intressanta talare och prisutdelningar. Under dagen utsåg Business Region Göteborg Årets Uppstickare och Bästa Tillväxtföretag.

Cirka 230 personer deltog på torsdagen i Tillväxtdagen på Restaurang Trädgår’n.

– Framgångsrika entreprenörer och medarbetare i snabbväxande företag är värda en egen dag. De lever ofta långt från rubriker och uppmärksamhet, trots sitt viktiga bidrag till samhällets tillväxt, säger Kajsa Vedin som är projektledare för tillväxtprogrammen på Business Region Göteborg.

Blivande kirurger tränar i datorn

De båda vinnande företagen kommer från Göteborg. Bästa Tillväxtföretag är Räkor- & Laxgrossisten, som bland annat tillverkar sallader och levererar sina produkter till Ikea.
Årets Uppstickare heter Mentice och tar fram applikationer för kirurgisk simulering, så att blivande kirurger kan träna i datorn istället för på patienter.

De andra nominerade till Bästa Tillväxtföretag var Inserve Technology AB och MK Electronics AB. Till Bästa Tillväxtföretag var HTE Garden AB samt Infotiv nominerade.

Tillväxtdagen är ett samarrangemang mellan Business Region Göteborg och Ahrens Rapid Growth. Förra året utnämndes NovAseptic till Bästa tillväxtföretag och Årets uppstickare blev Hotell & Fartygsinredningar RBJ AB.