Dzevad Ohrhanovic, företagare från Bergsjön, fick på onsdagen ta emot utmärkelsen ”Årets nybyggare” av landshövding Göte Bernhardsson. Han får priset för att han ”genom stark vilja, målmedvetenhet och företagsamhet på kort tid skapat ett företag med god lönsamhet ”.

– Det är en stor ära för ett litet företag att få en sån här utmärkelse. Nu får vi bara fortsätta och jobba och visa resultat, kort sagt lyckas i livet, säger Dzevad Ohrhanovic.

”Han har också visat att välstånd och trygghet skapas genom hårt arbetet, engagemang och
entreprenörskap” står det vidare i juryns motivering.

Sex heltidsanställda

Dzevad Ohrhanovic startade företaget Ge-Bäst AB Fastighetsskötsel för tre år sedan och har nu sex heltidsanställda och 16 deltidsanställda.

Företaget arbetar med fastighetsskötsel och städning i hela Göteborg och har flera av de stora bostadsbolagen som kunder.

Årets nybyggarutmärkelse delas i år ut för tredje gången. Priset ges till en entreprenör med invandrarbakgrund för en framgångsrik företagsetablering.

En av fem kandidater

Utmärkelsen är ett samarbete mellan Länsstyrelsen och IFS – Internationella Företagarföreningen i Sverige. Förra årets pris gick till Haklime Hassan i Göteborg som driver företaget Homec.

Västsveriges pristagare blir senare en av de fem kandidater från olika delar av Sverige som aspirerar på stipendiet Kung Carl XVI Gustafs pris till Årets nybyggare.

Prissumman på 100.000 kronor delas ut av kungen i Stockholm den 9 oktober.