För inspiration och möten. Sugen på att starta eget eller har du redan ett litet företag som du vill ska växa? Då är Egenföretagardagen på torsdag den 11 oktober något för dig. Nya Business Center drar igång sin verksamhet och ordnar samtidigt en mässa för entreprenörer i Nordost.

Till Egenföretagardagen som hålls på Kortedala Forum kommer bland annat Dogge Doggelito, som föreläser i egenskap av entreprenör. På programmet står även en presentation av fem nya kulturföretag i nordöstra Göteborg samt Hamid Raziullah från Datanova och Houda Zoubi som driver turistbyrå.

Viktiga aktörer
− Vi har samlat föreläsare och andra aktörer som kan vara viktiga för den som ska starta eget. Några av utställarna är till exempel Nyföretagarcentrum, Brewhouse och Coompanion, säger Dragan Sako från Business Center och fortsätter:

− Fokus ligger på inspiration och möjligheter. Det är många steg från idé till företag, men om man bara gör rätt saker i rätt ordning kan man lyckas.

Småföretagare behöver mötesplatser
Mässan arrangeras av Business Center, en nyöppnad mötesplats med två kontor för småföretagare i Nordost. Det ena kontoret startade på Rymdtorget i april och det andra nu på Angeredstorget. Kontoret i Angered är en fortsättning på nystartskontoret Mind your own business som tidigare låg i lokalerna.

− För en tid sedan gjordes det en enkät som ställde frågan vad småföretagare behöver och vill ha för att få bättre villkor. Svaret blev bland annat en mötesplats, säger Dragan Sako.

Egenföretagardagen äger rum på Kortedala Forum och startar klockan 12.00. Både Business Center och Egenföretagardagen är led i den pågående satsningen Utveckling Nordost.