Göteborgs mest spektakulära byggnad, centrumbyggnaden i Lindholmen Science Park, slår denna vecka upp portarna för allmänheten. I centrumbyggnaden finns service för hela Lindholmen Science Park som är ett geografiskt samlat kluster av världsledande företag och högskola inom bland annat mobil kommunikation och intelligenta transporter.

Efter två års byggande och flera års planerande står nu Lindholmen Science Parks centrumbyggnad klar. Denna vecka börjar inflyttningarna. Först in är serviceutbudet på entréplan med bank, resebyrå och ett antal andra butiker.

Här finns också en stilfull restaurang med utsikt över Lindholmspirens och Göta älv. Hela entréplan blir öppet för allmänheten och högre upp i huset flyttar fler företag in.

För forskning och utveckling

Den nya huvudbyggnaden ligger i centrum av Lindholmen, mittemellan IT-företagen och universitetsområdet. Ett 15.000 kvadratmeter stort hus för forskning och utveckling.

– Det är ett stort kliv mot förverkligandet av Lindholmen Science Park som expansivt utvecklings- och forskningscenter, säger Mats Karlsson, vd på Lindholmen Science Park AB.

Fler ska flytta in

Ännu har inte alla hyresgäster flyttat in i den nya centrumbyggnaden. På plats finns förutom servicebutiker också paraplyorganisationen för teknikparken, Lindholmen Science Park AB och Aktiviteten som driver IT-salar för företagsutbildningar.

Inom ett par veckor flyttar också Volvo Cars in sin avdelning för telematikutveckling. De flesta hyresgäster högre upp i huset får dock vänta till årsskiftet innan de kan ta sina nya lokaler i besittning.

Ett våningsplan blir konferenscenter som öppnar i januari. En officiell invigning av hela huset planeras till våren 2004.