Jakobsdals charkuteri och dataspelsföretaget MindArk, som skapat den virtuella världen Entropia, belönades på onsdagen med Göteborgs Companipris – 25.000 kronor och en silverstatyett. Göteborg Film Festival fick ett hedersomnämnande.

Göteborgs Companipris delas ut två gånger om året till små och medelstora företag med ursprung eller tydlig koppling till Göteborgsregionen. De båda företagen som nu fått priset representerar gammalt och nytt företagande i Göteborg menar juryn.

Belönar det goda företagandet

Anrika Jakobsdals Charkuteri startades av tre bröder 1960 och drivs nu av deras barn. Företaget har 65 anställda och en omsättning på 150 miljoner kronor. MindArk, med huvudkontor vid Järntorget, startade 2003 och har på tre år vuxit och omsatte 2006 över 50 miljoner kronor och har 40 anställda.

Sedan 1994 har över 40 företag fått Göteborgs Companipris, som instiftades för att stödja näringslivet i Göteborgsregionen och belöna det goda företagandet.

Fotnot:
Göteborg & Co:s näringslivsgrupp består av representanter för drygt tjugo av Göteborgsregionens större företag, Göteborgs stad, Göteborgsregionen, Business Region Göteborg, Göteborgs universitet och Chalmers.