Den 14 - 16 januari 2003 blir Göteborg för andra året i följd skådeplats för den mest omfattande mässan och konferensen för IT-industrin i hela Norden. Företagsledare från Orange, Hi3G, Cisco, Intel, Oracle, Ericsson, HP och Sonera kommer att finnas på plats.

Det är inte många arbetsveckor kvar till Comdex Scandinavia 2003 slår upp portarna på Svenska Mässan i Göteborg. Förutom utställningsdelen, som är kostnadsfri för besökare och inkluderar fem keynotes, finns också flera parallella konferensspår att välja mellan.

Den som exempelvis är intresserad av att veta mer om hur utvecklingen inom IT och telekom påverkar oss som individer, näringslivet och ekonomin i stort kan med fördel delta i konferensspåret Future Watch. Där kommer de nya trenderna, visionerna och framtidsperspektivet inom IT och telekom att presenteras av ledande IT-profiler från branschen. Bland talarna märks bland andra Roger Needham, Microsoft Research, Harri Koponen, Sonera och Henning Dyremose, TDC.

När Comdex Fall nyligen genomfördes i Las Vegas var uppståndelsen i Sverigepaviljongen stor när Microsoft-grundaren Bill Gates plötsligt dök upp för att få en närmare demonstration av Cypaks lösningar för intelligenta förpackningar för läkemedel och smarta kort. Cypaks VD, Jakob Ehrensvärd, kommer nu också till Comdex Scandinavia för att under konferensdelen berätta mer om så kallade Smart Tags; små billiga microchips med information som kan läsas trådlöst när och var som helst, och som kan placeras överallt.

– Sammanlagt kommer cirka 250 företag kommer att finnas representerade på plats under de tre mässdagarna, och jag törs lova att mässan kommer att sjuda av aktivitet, säger Thomas Wolff, projektledare för Comdex Scandinavia.