Pågår fredag till söndag. Rädda liv, rädda samhället, rädda näringslivet. Det är de tre huvudspåren i ett digitalt hackaton i kampen mot covid-19 som startar under fredagen i Göteborg och Sverige. “Jag hoppas på ett stort engagemang och att så många som möjligt tar chansen att vara med”, säger Patrik Andersson, vd på Business Region Göteborg”.

Hack the crisis Sweden heter det digitala hackaton som pågår från den tredje april till den sjätte april.

Fokus ligger på att rädda liv, rädda samhället och rädda näringslivet. Alla är välkomna att vara med.

”Ett otroligt viktigt initiativ”
– Eftersom Sverige och världen nu är mitt i en stor kris är det av största vikt att alla goda krafter mobiliseras för att möta de utmaningar som folkhälsan, ekonomin och samhället ställs inför. Att samla bred kompetens för att gemensamt hitta idéer och lösningar till följd av covid-19, är ett otroligt viktigt initiativ. Vi har världsledande innovationskraft i vår region och jag hoppas på stort engagemang och att så många som möjligt tar chansen att vara med i den digitala kampen mot coronakrisen, fortsätter Patrik Andersson.

Peter Grönberg, som är vd på Göteborg & Co, sitter i juryn under hackatonet:

– För oss på Göteborg & Co är det viktigt att, i dessa speciella tider, det är så många som möjligt som krokar arm och engagerar sig. Det är en ära att få vara med som jurymedlem och ta del av alla innovativa idéer och lösningar som kommer att växa fram, säger han.

Initiativet till Hack the Crisis Sweden kommer från Regeringskansliet, Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Hack for Sweden, AI Innovation of Sweden och OpenHack. Många är engagerade i Göteborg och är med och stöttar projektet. Dit hör Business Region Göteborg och Näringslivsgruppen på Göteborg & Co.