Ger hjälp att starta eget. One Stop Future Shop – ett EU-projekt på Hisingen – kan bli Årets Välfärdsförnyare. De är ett av tre bidrag som har chans att få motta priset på en gala i Stockholm 16 maj.

One Stop Future Shop är en satsning på små företag på lokal nivå. Målgruppen är unga, kvinnor och personer med utländsk bakgrund som antingen vill starta eget eller länge stått utanför arbetsmarknaden och har en bakgrund som företagare.

– Vi ser många som inte kommer ut i arbete. Då kan ett eget företag vara en bra väg att gå. Hittills har 700 blivande företagare haft rådgivning och drygt 100 företag har startats, säger Daniela Ölmunger, projektledare.

One Stop Future Shop har initierats av stadsdelsförvaltningarna på Hisingen: Västra Hisingen, Lundby och Norra Hisingen. Projektet genomförs i samarbete med Göteborgslokaler, lokalförvaltningen, Business Region Göteborg, Röda Korset och Göteborgs universitet (Sahlgrenska school of innovation and entrepreneurship). Projektet fick pris av EU 2016.

De två andra nominerade bidragen till priset – som delas ut av tidningen Dagens Samhälle – är Nacka kommun, för sin certifiering av gode män, och Uppsala kommun och Polisen för ett samverkansprojekt mot droger.