”Räds inte nya grepp och tankegångar”. När utmärkelsen Göteborgs Finansprofil för elfte året i rad delades ut gick det till två chefer inom fastighetsbranschen. Enligt juryn bildar Erik Selin och Sharam Rahi, vd respektive vice vd på fastighetsbolaget Balder, ett oslagbart team i såväl förvärv som förvaltning.

Erik Selin kom in i fastighetsbranschen i början 1990-talet och sedan dess har verksamheten expanderat i snabb takt. Idag leder han det börsnoterade fastighetsbolaget Balder var fastighetsbestånd värderas till 24,2 miljarder kronor.

Erik Selin beskriver samarbetet med Sharam Rahi så här:

– Jag köper in fastigheter och Sharam förvaltar. Och jag uppskattar vårt samarbete väldigt mycket, jag har lärt mig mycket av honom, bland annat för att han har en annan bakgrund.

Sharam Rahi kom till Sverige som iransk flykting för 25 år sedan.

– Jag ansvarar för en flexibel organisation med våra hyresgäster i fokus, säger han.

”Är först på bollen”
Enligt juryn bildar duon ett oslagbart team: ”De har förmågan att oftast komma först på bollen genom att alltid ha en bra position och ett extremt bra nätverk. De företräder följdriktigt det första fastighetsbolaget som emitterade preferensaktier när en stor affär fanns inom räckhåll.”

Utmärkelsen Göteborgs Finansprofil delas ut av FinansKompetensCentrum, en ideell förening som verkar för att stärka och synliggöra finanssektorn i Göteborgsregionen. Business Region Göteborg står för projektledning och ordförandeskap.