Närhet och hängivenhet lyfts fram. I en ny film från Göteborg & Co berättar fem kända personer med koppling till Göteborg om vad det är som gör staden så speciell som evenemangsstad. Filmen är tänkt att fungera som en presentation av staden för att attrahera stora evenemang.

Närheten, hängivenheten och de evenemangsälskande invånarna. Det är några av de skäl som Jonas Holmberg på Göteborgs filmfestival, hoppryttaren Malin Baryard-Johnsson, hockeyspelaren Joel Lundqvist, polischefen Emelie Kullmyr och kommunfullmäktiges ordförande Anneli Rhedin i filmen ger till varför Göteborg är en så bra stad för internationella evenemang.

– Syftet med filmen är att visa på våra fördelar som evenemangsstad – bland annat den kultur av samverkan mellan kommun, polis och evenemangsarrangörer som finns i Göteborg. Filmen är framför allt tänkt att användas när vi på Göteborg & Co presenterar vår stad i budprocesser för att få hit stora mästerskap och tävlingar, säger Liselotte Marcusson som är kommunikatör på Göteborg & Co.

Filmen har producerats av Göteborg & Co, och Liselotte Marcusson berättar att de medverkande kändisarna tackade ja direkt.

– Sedan filmen blev klar har de hört av sig och skrivit att man blir stolt som göteborgare av att se den. Att de så gärna ville vara med tycker jag visar på en styrka hur vi samverkar kring evenemang i Göteborg, säger hon.