Fri affärsrådgivning varje onsdag. Går du och klurar på ett företagskoncept eller har en idé om något du vill förverkliga? Kanske har du redan ett företag men behöver en nystart? Då ska du ta dig till drop-in på Yesbox i Gamlestan. Där erbjuder ett flertal olika aktörer fri affärsrådgivning varje onsdag.

I Yesboxs lokaler bollas företagsidéer mellan entreprenörer. Som till exempel vid Drivhusets workshop i affärsutvecklingsprogrammet Potential.

Det är lätt att köra fast när man går i företagstankar. Vägen från idé till verksamhet kantas av en rad frågor och oftast blir man inte klokare av att googla efter svar. Och att-göra-listan tenderar att bli längre och längre.

– Det är lätt att översköljas av information från alla håll och kanter och svårt att veta vad man ska prioritera. På Yesbox får du hjälp att ta nästa steg, säger Mariah Ben Salem Dynehäll.

Hon är vd på Drivhuset som är en av 13 aktörer på Yesbox. Tillsammans erbjuder de vägledning, rådgivning och utbildning till alla som vill starta företag. Till lokalen i Gamlestadens fabriker kan man komma för att testa och bolla sina tankar, få inspiration och stöd för att ta nästa steg.

Drop-in med individuella möten
– Yesbox är en mötesplats för människor som har idéer de vill förverkliga. Oavsett om det är en kommersiell idé eller inte. På samma adress har vi samlat olika aktörer som kan hjälpa till med allt från affärsplan och marknadsföring till juridik. Yesbox erbjuder också ett alternativ till köksbordet. Här kan du låna en arbetsplats, träffa andra entreprenörer och ha nära till hjälp.

Drivhuset och fyra av Yesbox andra aktörer, Almi, Coompanion, Göteborgs uppfinnareförening (GUF) och Handelsjuristerna, erbjuder fri rådgivning mellan klockan 13 och 16.

– Det är drop-in och alla är välkomna. Det blir en första kontakt med våra rådgivare. Varje möte varar max 30 minuter och vi utgår från den enskildes affärsrådgivningsbehov, säger Mariah.

Yesbox har ett gemensamt kalendarium som regelbundet erbjuder tillfällen till kunskap och inspiration. Det kan till exempel vara ett seminarium om hur du ökar lönsamheten i din verksamhet eller vad du behöver tänka på om du ska köpa ett företag.

Flera av aktörerna på Yesbox har även satsningar på andra håll i staden. Business Region Göteborg har till exempel Business Center på Hisingen och i Angered som erbjuder kostnadsfri företagsrådgivning och arrangerar olika event.