En ny väg in. Chattar har blivit allt viktigare under pandemin, inte minst för Business Region Göteborg och Yesbox som vill fortsätta vara tillgängliga för regionens entreprenörer och företagare. ”Det har funkat jättebra och öppnat möjligheter även för dem som tidigare inte kunnat besöka oss fysiskt”, säger Jessica Jincén, kommunikationsansvarig på Yesbox.      

Jessica Jincén är kommunikationsansvarig på Yesbox.

Smittspridningen av covid-19 gör att både Business Region Göteborg och mötesplatsen för entreprenörer och nyföretagare, Yesbox, har stängt för fysiska besök.

– Vi stängde vår fysiska drop in – där företagare kan träffa våra aktörer som till exempel Drivhuset, Almi och Coompanion – redan i mars. I början av september öppnade vi därför en digital chatt en eftermiddag i veckan för att erbjuda rådgivning av aktörerna där i stället, säger Jessica Jincén.

När de nya allmänna råden började gälla 30 oktober är mötesplatsen i Gamlestaden helt stängd för besök. Yesbox chatt är i stället öppen varje vardag klockan 9–16. Då finns alltid någon på plats som kan ge råd och lotsa vidare, medan experterna från samarbetsaktörerna är tillgängliga på onsdagar 13–16.

Flexibelt och smidigt

Jessica Jincén tycker att chatten har fungerat jättebra, och hon upplever att besökarna har fått personlig rådgivning snabbt och att det har blivit ett smidigt sätt för dem att få kontakt med experterna.

– Chatten är helt klart något jag kommer föreslå att vi fortsätter med även efter pandemin. Det är bra att kunna erbjuda olika kanaler in och det blir flexibelt när experterna kan sitta hemma och medverka, säger hon.

Yesbox chatt hänger dessutom ihop med den chatt som Business Region Göteborg startade i måndags 9 november. Det gör att det är möjligt att lotsa vidare mellan de båda verksamheterna både smidigt och snabbt.

Målsättning ge svar direkt

Marie Gumabon, kommunikationschef på Business Region Göteborg.

Business Region Göteborg ställde också om till full digital verksamhet när de nya riktlinjerna kom. Chatten på hemsidan är öppen klockan 13–16 varje vardagseftermiddag.

– Vi öppnar nu en dörr när vi stänger en annan. Vi har pratat om att ha en chatt tidigare men inte testat. Den kompletterar våra andra kanaler in till oss, säger Marie Gumabon, kommunikationschef på Business Region Göteborg.

Två personer sitter och tar emot företagarnas ingångsfrågor. Företagaren kan sedan slussas vidare till de specialister som kan svara på frågor med specifik inriktning.

– Vi är fem till tio personer i chatten totalt. Vår målsättning är att vi ska kunna ge svar direkt i chatten, och kan vi inte det så ber vi att få återkomma.

Vilka frågor har ni fått under de första dagarna?

– Det har till exempel varit en företagare som var orolig för sin verksamhet och var i behov av råd och stöd. En annan ville ha hjälp med en affärsplan. Vi blir väldigt glada för varje företag vi kan hjälpa, säger Marie Gumabon.

Det är möjligt att ställa frågor sina frågor anonymt i chatten.