Invigs med musik och dans. Efter år av planering och förberedelser börjar det nya Friskväderstorget äntligen ta form. Nu laddar man i norra Biskopsgården för invigningsfest på tisdag 20 december. En tillställning med musik och dans som inramas av vacker belysning kring hela torget.

– Det har varit ett stort jobb men nu är det nästan klart, säger projektledaren Margareta Sjöholm som kallar tisdagens festligheter för en ”light-invigning”.

Stor invigning till våren, med loppis!
Dels för att torget, husen, träden – till och med återvinningsanläggningen – kommer att få vacker belysning, men också för att det den 5 maj 2012 väntar en mer omfattande invigning när även planteringarna kommit på plats.

– Då ska vi ha en stor loppis också, säger Margareta Sjöholm som är glad att de boende i norra Biskopsgården äntligen kan se – det nu bilfria – Friskväderstorget i ny skepnad.

Torget har fått ny markbeläggning med stenplattor, ny belysning, tillgänglighetsanpassad entré, nya platser för lastning, av- och påstigning samt handikapparkeringar. Dessutom har man byggt en terrass ner mot nya Sjumilahallen.

– Och så har vi fått en ny lekplats där det kommer nya leksaker vilken dag som helst. Dessutom har hela parkeringsplatsen asfalterats, och träden ansats.

Stort tålamod från de boende
Nu tar Margareta Sjöholm och de boende sats mot vårens kompletteringar: en terrass ner mot nya allaktivitetshuset Sjumilahallen, Poseidon ska lägga nya plattor runt sin fastighet och Willys renoverar sin fastighet.

– De boende här runt torget har verkligen visat stort tålamod under byggarbetets äger Margareta Sjöholm och ser fram emot tisdagskvällens invigningsfest.

I ett tillfälligt tält på torget kommer det förutom varma drycker och enklare tilltugg bjudas på musikalisk och dansant underhållning från världens alla hörn. På scenen framträder bland andra Ljuva Toner från Torslanda, duon Refräng & Co, Sharok Radifinia som spelar keyboard och två dansgrupper från stadsdelen.

Bakom upprustningen av Friskväderstorget står EU-projektet Tillväxt Biskopsgården som pågår från 2009 till 2012 och finansieras via EU:s regionala strukturfondsprogram.