Hyllningen till havet återkommer nästa år. I lördags avslutades den allra första Go to Sea – en vecka med havet, fisken och skaldjuren i centrum. Köerna ringlade långa till sopp-containrarna som serverade 4.000 portioner soppa till lunchande göteborgare.

Den 25 februari till 1 mars arrangerades Go to sea för allra första gången. Havsveckan är en del av Göteborgs 400-årsfirande och ska bli ett årligen återkommande inslag.

– Vi har fått många positiva kommentarer, vilket är roligt. Både välbesökta soppcontainers, scenen i Nordstan och mycket folk i Feskekörkan i lördags när det var aktiviteter där. Det är uppenbart att vi göteborgare gillar vårt hav, säger Birgitta Bergerlind, projektledare för Go to Sea.

Fisk på skolmatsedeln
Under veckan såldes 4 000 portioner fisksoppa från de fyra sopp-containrarna i centrala stan, 40 000 portioner fisk serverades till elever i västra Göteborgs skolor och förskolor och ett 30-tal restauranger erbjöd skräddarsydda menyer.

På scenen i Nordstan hölls ett 30-tal seminarier och aktiviteter – alla med anknytning till havet: fisk och skaldjur, havsmiljö och hållbart fiske.