Bättre upplevelser på stadens arenor. Got Event Tillgänglighet heter appen som lanserades på ryttar-VM i augusti. I förra veckan belönades den med Innovation award på International congress and convention associations årliga världskongress i Prag. På samma gala belönades Göteborg som världens mest hållbara stad.

Tillgänglighetsappen är framtagen för att den som behöver syn- eller teckentolkning på Göteborgs Stads arenor ska få en bättre upplevelse.

Utvecklingen av appen fortsätter
– Det är jätteroligt och enormt smickrande, men allra roligast är förstås om fler börjar använda den. Jag hoppas det här kan leda till att fler blir medvetna om att appen finns och börjar efterfråga den, säger Anne Backman, sakkunnig inom fysisk tillgänglighet på Got Event och initiativtagare till appen.

Arbetet med att utveckla appen fortsätter och i början av det nya året släpps en version för android-telefoner. Än så länge är tekniken endast i bruk på Scandinavium, men under våren kommer fler arenor anslutas till systemet, som gamla och nya Ullevi och Frölundaborg.

– Det är andra typer av arrangemang där, men vårt mål är att appen ska fungera i alla sammanhang, från stora arenakonserter till vanliga ungdomsmatcher där du i framtiden ska kunna koppla upp dig mot teleslingan och höra speakern via appen.

”Lite av en trend i Göteborg”
Andreas Johansen, utvecklingsledare för tillgänglighet och användbarhet på fastighetskontoret, gläds också lite extra över att appen prisas.

– Det är fantastiskt roligt. Det här med appar är lite av en trend i Göteborg, vi har flera olika som underlättar i olika sammanhang så att alla kan vara delaktiga på sina egna villkor. Det här är ett område där Göteborg verkligen går före.

Göteborg tog också hem titeln som världens mest hållbara stad för andra året i rad som Vårt Göteborg berättade i förra veckan (läs artikeln via länken nedan). Global destination sustainability index poängsätter städer enligt en hundragradig skala. I år fick Göteborg 92 poäng, i fjol blev summan 83 poäng, Juryn uppmärksammade att Göteborg sedan i fjol ytterligare utvecklat sitt hållbarhetsarbete.