Vågar du ta in på det hemsökta hotellrummet? Göteborg håller på att öppna igen och hotell och restauranger kan välkomna gäster utan restriktioner. Men tar du in på Gothia Towers och får rum 13 måste du vara försiktig. Det händer märkliga saker där.  

Vågar du tillbringa natten i ett hemsökt hotellrum? Den frågan ställer Göteborg & Co till stadens besökare. För lagom att höstmörkret lägger sig över Göteborg har andra väsen tagit in på rum 13 på Gothia Towers.

− Det händer något hemskt där efter klockan nio. Därför måste dörren låsas vid det klockslaget, så att inget kommer ut, säger Andreas Kjellgren, creative director på Valentin experience som skapat rummet.

Del av höstkampanj

Det specialinredda rummet på Gothia Towers är en del av Göteborg & Co:s höstkampanj som handlar om att få fler att upptäcka att Göteborg är en stad full av rysliga och mysiga höstupplevelser.

− Här finns massor av kittlande eller läskiga upplevelser som deckargåtor, Mysrys på Alfons Åbergs kulturhus och Halloween på Universeum. Och såklart Halloween på Liseberg! Men också fantastiska restauranger med höstens mat på menyn, säger Jessica Westh, affärsutvecklare på Göteborg & Co.

Redan i receptionen får den som bokat rum 13 på Hotell Gothia skäl att bli orolig. Mobilen måste lämnas in för att den inte ska förstöras av en märklig strålning som finns i rummet. Därefter väntar en väldigt lång natt.

Det sägs att skräckslagna besökare lämnat rummet mitt i natten och att andra kommer ner likbleka till frukosten. Troligtvis har de mött två flickor som försvann, inte långt från hotellet, för över hundra år sedan.

En verklig historia

− Vi har byggt historien på en verklig händelse som man vid den tiden kunde läsa om i tidningarna, säger Andreas Kjellgren.

Alldeles nära där Liseberg ligger idag låg i slutet på 1800−talet Barnens paradis, som var en slags lekplats. En morgon lämnar en mamma sina två döttrar där. Fattigdomen var utbredd och hon hade svårt att försörja dem. Hon kom aldrig tillbaka och hämtade sina barn.

Sedan dess har flickorna letat efter sin mamma och för den som vågar ta in på rum 13 väntar ett möte mellan två olika världar.