101 kreativa idéer ska inspirera. Göteborg & Co lanserar en internationell webb för hållbar turism. Den innehåller 101 kreativa och innovativa idéer som ska inspirera och bidra till att förbättra turismen globalt. Tanken är att listan ska växa och alla kan nominera en idé eller ett initiativ.

Fyra år i rad har Göteborg blivit utsedd till världens mest hållbara destination av Global destination sustainability index. EU-kommissionen har också utsett Göteborg till Europas huvudstad för smart turism 2020. Webbsidan 101sustainableideas.com är en del i Göteborgs arbete med smart turism.

– Att vara Europas huvudstad för smart turism handlar inte bara om att jobba och dela med sig av sitt eget arbete. Det handlar även om att inspirera och visa på andra lyckade exempel som leder till en förändring i hur vi ser på turism. Dessa 101 idéer är en fantastisk plattform att göra just detta, säger Helena Lindqvist, projektledare på Göteborg & Co.

Göteborg & Co har satt ihop listan i samarbete med företaget Group NAO under 2020. Idéerna kommer från kreatörer, företagare och aktörer inom besöksnäringen.