Göteborg är först av de stora europeiska städerna att erbjuda bokning av hotellpaket eller hotellrum på Internet. Den som planerar ett besök i Göteborg ska själv kunna se vad det finns för lediga hotellrum och betala online med sitt kreditkort.

– Vi har undersökt de 34 städer som ingår i samarbetet European Cities Tourism och ingen av dem har bokning av hotellpaket online. Även om några har försäljning av kort eller souvenirer, säger Camilla Nilsson, IT-chef på Göteborg & Co.

Säker anslutning

Via en säker anslutning kan man boka och betala sitt boende på www.goteborg.com. Hotellpaketet, som kallas Göteborgspaketet, innehåller också Göteborgskortet där en rad inträden till museer och liknande ingår.

Göteborgskortet byter i juni namn och utseende och blir Göteborgspasset. Det går även att köpa lösa Göteborgspass på webben och få dem hem i brevlådan inom några dagar om man bor utanför Göteborg.

Istället för att ha fasta priser så styrs Göteborgspaketet av tillgång och efterfrågan. Priset på hotellpaketet kan alltså variera beroende på när i veckan och under säsongen som man vill resa.

Mer bokningsmöjligheter i framtiden

Evenemangskalendern på www.goteborg.com är också utvecklad och även där ska man kunna boka.

– På sikt blir evenemangen i kalenderna bokningsbara, men hotellpaket och pass kommer först, säger Camilla Nilsson.