Ny kunskaps- och upplevelsevecka. Hylla havet och dess frukter! Det är tanken med ”Go to sea”, en helt ny kunskaps- och upplevelsevecka med start 25 februari. Tanken är, förutom att lära och inspirera göteborgarna, också att locka turister till stan.

Fisksoppa på stan, aktiviteter och föreläsningar i Nordstan, skräddarsydda menyer och långbord i Feskekörka är bara något av det som kommer att bjudas under Go to sea.

– Go to Sea-veckan fokuserar på havet och hur mycket det betyder för oss. Den här februariveckan är en del av Göteborgs 400-årsjubileum som på sikt ska skapa inresande turism under en annars lugn period, säger Camilla Nyman, tillförordnad vd för Göteborg & Co

Fyra pop-up-restauranger
– Men framför allt ska den inspirera göteborgarna och förhoppningsvis skapa stolthet över den stad vi lever i, fortsätter Camilla Nyman.

På Drottningtorget, Gustaf Adolfs torg, Esperantoplatsen/Feskekörka och Kungsportsavenyn sätter man upp pop-up-restauranger i form av containrar. Där kommer åtta Göteborgsrestauranger att servera fisksoppa under lunchtid. I Nordstan kan man bland annat lära sig filéa fisk och laga god vardagsfisk. Hela programmet hittar du på länken nedan.