”Har jobbat hårt”. Göteborg är världens mest hållbara stad att besöka - Best sustainable city stay. Detta enligt guideboksförlaget Lonely planet som på tisdagen släppte sin ranking för 2021.

– Göteborg visar än en gång att vi är en destination som är världsledande vad gäller hållbarhet. Besöksnäringen och många andra delar av staden har jobbat hårt under flera år för att göra destinationen hållbar, säger Göteborg & Co:s vd Peter Grönberg.

– Och vi har också försökt lyfta fram Göteborg som en hållbar stad till både utländska journalister och besökare. Att Lonely planet nu uppmärksammar oss är jätteroligt!

Huvudstad för smart turism

Göteborg utsågs för ett år till världens mest hållbara destination för fjärde året i rad enligt Global destination sustainability index, GDSI. Över 50 mötes- och evenemangsstäder i hela världen rankades för sitt hållbarhetsarbete. Malmö och Uppsala hamnade då på sjunde respektive nionde plats.

Göteborg är i år också EU-kommissionens huvudstad för smart turism tillsammans med Malaga. Göteborg var enda nordiska stad i finalen.