Satsning för Västsverige. Ett par kockar från Göteborg ska delta i den stora matfestivalen North i New York i september. Med budskapet ”Try Swedish” ska New York-borna få lära sig mer om mat från Göteborg och Västsverige.

Festivalen North startades förra året, med syftet att presentera nordisk gastronomi i USA. I år gör Göteborg & Co, Västsvenska Turistrådet och Visit Sweden en satsning för att fler ska få upp ögonen för Västsverige som kulinarisk turistdestination.

– USA är en enorm marknad där intresset för Sverige är stort. Göteborg har en långsiktig satsning på måltidsturism och här får vi möjlighet att visa upp oss i en av världens största metropoler, säger Camilla Nyman, vd på Göteborg & Co.

Öppnar tillfällig västkustrestaurang
Bland de svenska kockarna på festivalen finns Frida Ronge, restaurang vRÅ på Clarion Hotel Post i Göteborg och Fredrik Andersson, Gothia Towers Hotel.

North-festivalen pågår 12–19 september. En av kvällarna öppnas en tillfällig västkustrestaurang med 100 platser för både allmänhet och särskilt inbjudna.