Medicinteknik och innebandy. När näringslivspriset Göteborgs Companipris delas ut för 19:e gången uppmärksammas två företag inom vitt skilda områden. Vitrolife ägnar sig åt att utveckla teknik för fertilitet och transplantation – Renew Group säljer innebandyutrustning. Men båda representerar det goda företagandet i Göteborgsregionen.

Samtidigt som Kulturkalaset startar delar Näringslivsgruppen inom Göteborg & Co ut Göteborgs Companipris. Syftet med utmärkelsen är att uppmuntra det goda företagandet i Göteborgsregionen. Sedan 1994 har ett 50-tal företag och organisationer fått ta emot priset. 2012 års pris går till Vitrolife Sweden AB och Renew Group Sweden AB.

Vitrolife är en internationellt verksam bioteknologsk/medicinteknisk koncern som startades i Göteborg med stark koppling till stadens biomedicinska forskning och utveckling. Företaget arbetar med produkter, lösningar och system inom inom områdena fertilitet och transplantation.

Renew Group är ett Mölnlycke-företag som säljer innebandyutrustning. Varje år säljs 250.000 innebandyklubbor och utrustning exporteras till mer än 60 länder. Klubbskaften tillverkas i Kina, klubbladen i Götene och de sätts ihop i Mölnlycke. Tillsammans med Pixbo Innebandy arrangerar företaget varje sommar ett stort innebandyläger för tjejer och killar i åldrarna 10-17 år.

Prisutdelningen sker i Konserthuset tisdagen den 14 augusti.