Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium på Lindholmen har fått utmärkelsen ”Bästa teknikutbildning i region Väst” och en prischeck 200.000 kronor. Priset delas ut av Teknikföretagen som vill lyfta teknikämnet och teknikundervisningen i skolorna. GTG får utmärkelsen för att de ”på ett föredömligt sätt stimulerar elevernas intresse för teknik.”

– Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium driver en arbetslivsorienterad utbildning där undervisning varvas med lärande i arbete. Eleverna har möjlighet att göra sin APU utomlands, säger Kaj Thorén, ordförande för Teknikföretagens regionstyrelse för Västra Götaland och Halland.

Vill hitta lärandet i arbetet

– Vi är jätteglada för den här utmärkelsen. Det handlar om ett teamarbete, vi är 50 stycken på skolan som har jobbat hårt med ett rätt integrerat arbetssätt, med olika arenor för att hitta lärandet i arbetet. Prissumman vill vi använda till någon form av stöd till utvecklingen av all personal på skolan. Pengarna ska inte bara ramla rätt in i verksamheten säger Svein Holm, rektor vid GTG

GTG delar utmärkelsen med Dalängsskolan i Lidköping.

Fotnot:
Teknikföretagen är en sammanslutning av cirka 3.000 svenska företag inom bland annat fordonsindustri, telekommunikation, metallindustri, elektronik och datateknik.