Senaste trenderna presenteras. Mer än 650 deltagare är anmälda till konferensen Sustainability Day Göteborg på Svenska Mässan den 19 februari. Fokus är hållbarhetsfrågor med koppling till affärsmöjligheter inom olika områden – transporter, energi, stadsbyggnad och besöksnäring.

Ett klimatneutralt flyg – är det möjligt?”, ”Klarar vi ett hållbart byggande för alla?” och ”Så blev Göteborg bäst i världen på miljöfordon och smarta leveranser”. Det är rubrikerna på några av seminarierna på Sustainability Day Göteborg.

Business Region Göteborg är en av medarrangörerna till konferensen som har ambitionen att bli Västsveriges största mötesplats för hållbar affärsutveckling.

Ett växande intresse
– Vi ser ett klart ökat engagemang för de här frågorna. Det är också en större bredd i näringslivet som jobbar med de här frågorna idag jämfört för bara ett par år sedan, då handlade väldigt mycket om miljöteknik, säger Maria Strömberg, chef för Kluster- och branschutveckling på Business Region Göteborg.

Några av talarna är Nyamko Sabuni, hållbarhetschef ÅF, John Holmberg, vice rektor på Chalmers, Petter Holland, vd Preem, Gunhild Stordalen, Stordalen Foundation och prisbelönte kocken Håkan Thörnström.

Hållbar utveckling på restauranger
Nytt för i år är besöksnäringen som är en strategisk viktig bransch för Västsverige.

– Den växer och ambitionen är att Göteborg ska vara en ledande destination för hållbara möten, evenemang och även turism. Då behöver ju alla aktörer som är kopplade till näringen också jobba med hållbarhetsfrågor, säger Maria Strömberg.

Sustainability Day Göteborg arrangeras av tidningen MiljöAktuellt med Business region Göteborg och Göteborg & Co som medarrangörer.