Ordnas i Göteborg för första gången. SM i Ung företagsamhet avgörs för första gången i Göteborg. Den 23-24 maj tävlar över 200 UF-företag på Svenska mässan. “Att få hit Sveriges bästa unga entreprenörer och ta del av deras idéer är en ynnest”, säger Christian Westerberg, projektledare på Näringslivsgruppen på Göteborg & Co.

Tävlingen består av två delar. I mässhallarna ställer 226 UF-företag ut sina företagsidéer och produkter och dit är allmänheten välkommen. Företagen tävlar även om SM-guld i 16 olika kategorier och vinnarna utses av lika många jurygrupper från näringslivet.

– Vi är oerhört stolta och glada över att välkomna SM i Ung Företagsamhet till Göteborg. Samtidigt har vi möjligheten att visa upp den innovativa och hållbara Göteborgsregionen för nästa generations entreprenörer, säger Christian Westerberg.

Får representera Sverige

Hållbarhet och miljö är en fortsatt stark trend bland årets deltagande företag. Hälften av finalisterna i kategorin Årets UF-företag har affärsidéer som till exempel handlar om att ta hand om matsvinn, restprodukter, återbruk och återvinning. Men det finns många andra idéer också inom utmaningar som handlar om samhälle och stadsutveckling. Det företag som vinner kategorin Årets UF-företag får representera Sverige i EM i Tallinn i sommar.