Studiebesök, seminarier och Bollywooddans. Avfallshantering, gröna transporter och Bollywood-dans står på programmet när en indisk delegation på onsdag 3 juni gästar Göteborg.

I samband med att Indiens president Shri Pranab Mukherjee unde tre dagar besöker Stockholm och Uppsala passar även Göteborg på att slå an en indisk ton.

Under onsdagen gästas staden och Business Region Göteborg, BRG, av den indiska ambassadören, ambassadpersonal och en affärsdelegation.

Besöker Götreborgs tre Science Parks
– Totalt blir vi ett 50-tal med representanter från Göteborgs Stad och näringslivet, säger Ulf Landin som är chef för internationella relationer på BRG.

Onsdagens arrangemang börjar med studiebesök på Renova samt Lindholmen Science Park, Sahlgrenska Science Park och Johanneberg Science Park.

Efter lunch följer två seminarier som knyter an till dagens båda teman avfallshantering och hållbara transporter.

Bollywood-arrangemang för göteborgarna
– Vi vill förstås gärna ta chansen att berätta om våra satsningar och hoppas att nya kopplingar och nätverk kan leda vidare till affärsrelationer. Indien är en stor marknad med väldigt många människor – där finns en stor potential att utveckla, säger Ulf Landin.

Onsdagens program avrundas med ett för allmänheten öppet Bollywood-arrangemang på Världskulturmuseet.

Publiken kommer att få ta del av flera olika dansuppvisningar i såväl klassisk som modern stil. Bland annat ska en ensemble bestående av Chalmers indiska studenter uppträda.

Dessutom väntar en indisk modeshow från Mumbai och passande mat från museets Tablarestaurang för den som så önskar.